Strömavbrott i New Jersey orsakades av fågel som tappade fisk

I mitten av augusti tappade en rovfågel i New Jersey, USA sin lunch. Fisken föll rakt på en transformator och orsakade ett strömavbrott som drabbade flera tusen hushåll.

ANNONS
|

Den 12 augusti drabbades drygt 2 000 boende i Sayreville, New Jersey av ett elavbrott som varade i cirka två timmar. Inget märkvärdigt, om det inte var för vad som låg bakom.

Strömavbrottet ska ha orsakats av en fisk som på något sätt hamnat på en transformator och lyckats ha sönder den. På sin Facebook-sida identifierade Sayreville Police Department skämtsamt offret som Gilligan "en hårt arbetade familjefar" som lämnar efter sig tusentals barn.

Polisen har även pekat ut en bov i dramat, en rovfågel av okänd art som man tror tappade fisken medan den flög över transformatorn.

ANNONS

Enligt det lokala elbolaget Jersey Central Power & Light tror man att det var en fiskgjuse som låg bakom händelsen. Området kring Sayreville har enligt Chris Hoenig, talesperson på elbolaget, en stor fiskgjusepopulation.

Till skillnad från polisen känner Chris Hoenig mer sympati med fågeln.

– Om du någonsin tappat din glass när du var på nöjespark så vet du hur det känns, säger han till ABC News.

Chris Hoenig säger även det inte är helt ovanligt att djur orsakar strömavbrott, med det är vanligare med ekorrar än med fiskar.

LÄS MER:Kvinna i Texas attackerades av orm och hök – samtidigt

LÄS MER:Här gifter sig den mexikanska borgmästaren med en kajman

LÄS MER:Australiensisk man och hans hund överlevde månader förlorade till sjöss

LÄS MER:Så kan norrsken slå ut el- och mobilnätet

ANNONS