Storbritanniens utrikesminister David Cameron på besök i Libanons huvudstad Beirut.
Storbritanniens utrikesminister David Cameron på besök i Libanons huvudstad Beirut. Bild: Bilal Hussein/AP/TT

Storbritannien kan erkänna palestinsk stat

ANNONS

Storbritanniens utrikesminister David Cameron säger till AP att Storbritannien kan komma att officiellt erkänna en palestinsk stat efter att ett eldupphör kommit på plats.

Inget erkännande är aktuellt så länge terrorstämplade Hamas är kvar i Gaza, men det behöver inte nödvändigtvis vänta till efter vad som skulle kunna bli årslånga samtal mellan Israel och palestinierna om en tvåstatslösning.

– Vad vi behöver göra är att ge det palestinska folket en horisont mot en bättre framtid, en framtid med en egen stat, säger Cameron till nyhetsbyrån under ett besök i Libanon, dit han rest för att försöka dämpa de regionala spänningarna.

ANNONS

Enligt uppgifter till amerikanska medier har frågan om ett eventuellt erkännande av en palestinsk stat även diskuterats i USA:s utrikesdepartement.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS