Smittfri Trump: Vill ge er en stor fet kyss

Donald Trump har testat negativt för virussjukdomen covid-19, säger Vita husets läkare. Någon timme efter beskedet höll USA:s president ett valmöte i Florida.
– Jag känner mig så stark. Jag går ut här, jag vill kyssa alla i publiken, sade han.

ANNONS
|

Presidentens läkare Sean Conley säger i ett uttalande att Donald Trump har testat negativt för virussjukdomen covid-19, och att han har gjort det i flera dagar i ett så kallat antigentest, som ger snabbare provsvar.

Bedömningen av presidentens status har gjorts i kombination med flera test och analyser, uppger läkaren. Enligt den samlade bedömningen smittar inte presidenten andra, vilket enligt läkarens uttalande baseras på riktlinjer från det amerikanska smittskyddsinstitutet CDC.

USA:s president Donald Trump på Orlando Sanford International Airport på måndagen.
USA:s president Donald Trump på Orlando Sanford International Airport på måndagen. Bild: Evan Vucci/AP/TT

"Härligt vara tillbaka"

– Jag tog mig igenom det och nu säger de att jag är immun, sade Trump själv inför jublande åhörare på Orlandos flygplats Sanford i Florida.

– Jag känner mig så stark. Jag går ut här, jag vill kyssa alla i publiken. Jag kysser männen och de vackra kvinnorna, jag vill ge er alla en stor fet kyss.

ANNONS

Trump anses behöva vinna delstaten för att ha en reell chans att bli återvald och sparade inte på krutet, varken i angrepp på motståndarna Joe Biden och Kamala Harris eller i sina hyllningar till delstaten.

– Det är så härligt att vara tillbaka i min hemstat Florida. Vi har gått igenom mycket tillsammans och vi kommer att vinna ännu större än för fyra år sedan.

Biden kritisk

Biden å sin sida var i Ohio för valmöten, och attackerade där Trump. Inför presidentens valmöte sade han enligt nyhetsbyrån AFP att:

– Han kommer till Sanford med inget annat än vårdslöst beteende, splittrande retorik och skrämselpropaganda. Men lika farligt är vad han inte har med sig: Ingen plan för att få kontroll över viruset som har dödat 15 000 floridabor.

– Trump visste hur farlig sjukdomen är men gjorde inget. Varför sade han inget? Varför varnade han oss inte?

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS