Fraktfartyg på väg genom Marmarasjön. Arkivbild.
Fraktfartyg på väg genom Marmarasjön. Arkivbild. Bild: Khalil Hamra/AP/TT

Skogsbrand stänger viktigt sund i Turkiet

ANNONS

För andra dagen i rad stoppas all sjöfart norrut i det strategiskt viktiga sundet Dardanellerna i västra Turkiet. Orsaken är den omfattande skogsbrand som rasar utanför staden Canakkale i närheten av sundet.

Bränderna har lett till att 1 251 personer i området evakuerats, och 48 personer tvingats uppsöka sjukhus efter att ha inandats rök.

Det hårt trafikerade sundet förbinder Egeiska havet och Marmarasjön och är den enda sjövägen mellan Medelhavet och Svarta havet.

Tidigare passerade fartyg på väg från Ukraina med spannmål Dardanellerna innan Ryssland i juli drog sig ur spannmålsavtalet.

All sjöfart norrut i sundet Dardanellerna stoppas på grund av den omfattande skogsbrand som rasar utanför staden Canakkale.
All sjöfart norrut i sundet Dardanellerna stoppas på grund av den omfattande skogsbrand som rasar utanför staden Canakkale. Bild: Johan Hallnäs
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS