Debra Tate, Sharon Tates syster, vid en rättegång för en av Charles Mansons medbrottslingar. Arkivbild.
Debra Tate, Sharon Tates syster, vid en rättegång för en av Charles Mansons medbrottslingar. Arkivbild. Bild: Rich Pedroncelli/AP/TT

Sharon Tates syster kritisk till dörr-auktion

Skådespelaren Sharon Tates syster, Debra Tate, kritiserar auktionsfirman Julien's Auctions beslut att sälja dörren till huset där hennes syster mördades av Mansonfamiljen.

ANNONS
|

Debra Tate säger till TMZ att både företaget och säljaren, som köpte dörren 2017, borde skämmas för att de utnyttjar hennes systers död.

Ytterdörren avlägsnades från huset på Cielo Drive i Los Angeles 1993 av Nine Inch Nails-sångaren Trent Reznor, som hyrt huset för att spela in en skiva. Även detta tilltag kritiserades av Debra Tate och när Reznor flyttade ut revs huset, skriver New York Post. Trent Reznor tog med sig ytterdörren som en souvenir och installerade den i sin studio i New Orleans, där den satt kvar tills byggnaden såldes vidare.

1969 bröt sig fyra medlemmar i den så kallade Mansonfamiljen på Charles Mansons order in i huset och mördade Sharon Tate och fyra andra personer. En av mördarna skrev ordet "Pig" (svenska: gris) på ytterdörren i Tates blod. Dörren har sedan dess målats om flera gånger.

ANNONS

I skrivande stund är auktionen uppe i över 317 000 svenska kronor.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS