Serverade lax till allergiker – orsakade koma

En 22-årig servitör, som serverade lax trots att kunden meddelat personalen om sin fiskallergi, greps och kan åtalas för allmän vårdslöshet. I tron om att laxtartaren var nötkött tog kunden en tugga, vilket orsakade hjärtstopp och senare koma, skriver Daily Mail.

ANNONS
|

34-årige Simon-Pierre Canuel besökte i maj en tapasrestaurang i Montreal tillsammans med sin pojkvän. Han berättade två gånger för servitören om sin fisk- och skaldjursallergi och bad servitören att meddela kökspersonalen om allergin. Canuel beställde sedan biff tartar, men märkte att servitören inte skrev upp beställningen, skriver Daily Mail.

Drabbades direkt

Enligt Canuel såg han att servitören inte direkt berättade för kökspersonalen och iställetgick runt och pratade och drack alkohol med de andra gästerna på restaurangen.

När rätten kom in visste inte Canuel att råbiffen egentligen var enlaxtartar.

– I den dimmade belysningen var det inte enkelt att se skillnad mellan de två rätterna, särskilt eftersom de använde majonnäs, säger Canuel till CBC News.

ANNONS

Efter en tugga märkte han att det inte var nötkött på tallriken, utan lax. Han berättade för sin pojkvän, somärläkare. Pojkvännenbekräftade att det var lax och saatt de var tvungna att åka till sjukhuset.

– Vi berättade för servitören, som bad om ursäkt och sa att han skulle hämta nötköttsrätten. Det var då jag fick en anafylaktisk chock och fick svårt att andas, säger han till CBC.

Hamnade i koma

Canuel hade glömt sin adrenalinpenna i bilen och fick köras direkt till akuten. Dagen därpå fick han hjärtstopp och hamnade senare i koma, vilket varade flera dagar. Totalt var Canuel inlagd på sjukhuset i fem dagar.

– Jag var nära att dö, säger han till CBC.

Efter att Canuel anmälde händelsen i juli,har servitören nu gripits. Servitören riskerar att åtalas för allmänfarlig vårdslöshet, vilket kan vara det första fallet av det här slaget i Kanada någonsin.

ANNONS