Ziona Chana familjemedlemmar samlade för ett gruppfoto utanför deras gemensamma bostad i Baktawng i delstaten Mizoram 2011. Arkivbild.
Ziona Chana familjemedlemmar samlade för ett gruppfoto utanför deras gemensamma bostad i Baktawng i delstaten Mizoram 2011. Arkivbild. Bild: Adnan Abidi/Reuters/TT

Sektledare med "världens största familj" död

En 76-årig man med 39 fruar, 94 barn och 33 barnbarn har avlidit i nordöstra Indien, uppger chefsministern i delstaten Mizoram.

ANNONS
|

Mannen, Ziona Chana, var ledare för en kristen sekt som praktiserar polygami. Hans 167 personer stora familj är världens största, skriver lokala medier, med reservationen att det bygger på att barnbarn räknas in.

I Kanada finns en polygam mormonsekt vars ledare har omkring 150 barn med 27 fruar.

Ziona bodde med sin familj i ett spatiöst fyravåningshus med ett hundratal rum. Fruarna delade en sovsal i närheten av 76-åringens privata sovrum. Enligt grannarna ville han ha sju, åtta av dem vid sin sida hela tiden.

I en intervju med Reuters 2011 sade Ziona att han ville utvidga familjen ytterligare.

– Jag är beredd att göra vad som helst för att gifta mig (med fler kvinnor), sade han då.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS