Se ryska insatsstyrkan inne i Aleppo

ANNONS
|

Kreml har aldrig förnekat att de har speciella styrkor inne i Syrien. Förförsta gången kommer nu bilder från ökända spetsnaz.

Bilderna, som visats i rysk stats-tv, påstås bland annat vara en missilattack moten rebellkonvoj under den gångna helgen.Enligt inslaget har målet varit jihadistkrigarefrån tidigare sovjetstater som nu "neutraliserats" för att hindras att komma hem.Det rapporterar CNN på torsdagen.

- Uppdraget är så hemligt att inte ens våra fruar vet var vi har varit, säger en mansom presenteras som en soldat från specialstyrkan.

Stora pengar

Enligt mannen betalar Islamiska Staten, IS, stora pengar för att få reda på vilka de är.

ANNONS

Källor från Kreml sägertill CNN att kampen mot terrorismen i Syrien borde delas med amerikanerna. En lösning somvarotänkbar innan Donald Trump vann det amerikanska presidentvalet då Ryssland och USA ståttpå var sin sida i Syrienkonflikten.Både Donald Trump och hanstilltänkta utrikesminister Rex Tillerson sessom mer ryssvänliga.

Hoppas på samarbete

Enligt CNN förväntar sig inte Kreml en plötslig förändring, men man är "hoppfull" när det gäller de båda ländernas dialog om Syrien. Vilken form dialogen och ett eventuellt samarbete ska ta är oklart, men Kreml visar nu aktivt upp specialstyrkornas arbete, och vet att det är ett av områdena Donald Trump är positiv till att stötta.

ANNONS