Så får du miljonbelopp från Apple

Har du hittat en säkerhetsbrist i Applesystem? Teknikjätten betalar nu upp till hisnande 1,7 miljoner kronor för fynd av sårbarheter i sina system.

ANNONS
|

Jämfört med resten av teknikvärlden är Apple sena på bollen – men nu hoppar även de på trenden och lanserar ett buggjägarprogram. Från och med nästa månad kan den som hittar en allvarlig säkerhetsbrist i de senaste mjukvaruuppdateringarna av IOS och Iphone tjäna upp till 1,7 miljoner kronor, rapporterar Wired.

Rekordsumma

Tanken med programmet är att buggjägarna ska peka ut säkerhetsbrister så att Apple kan täta till håleninnan någon annan kan utnyttja dem.

För att sätta rekordsummorna i perspektiv kan man jämföra med Microsoftsom betalar ut cirka 700 000 kronor för bevis av säkerhetsbrister iWindows 10, och Google som belönar med cirka 400 000 kronor för konkreta uppgifter.

ANNONS

Till en början är det några få utvalda personer som kan bidra till programmet, men efterhand ska det utvidgas till allmänheten. Kravet är dock att man har starka bevis på hur säkerhetsbristerna kan utnyttjas för att Apple ska betala ut belöningen.

FAKTA: Utbetalningssummor för säkerhetsfynd

  1. 1,7 miljoner kronorför sårbarheter i secure boot firmware.
  2. 850 000 kronorför bevis överhur man kommer åt data som skyddas av secure enclave processor.
  3. 400 000 kronor för buggar som låter hackare köra program med högsta privilegium.
  4. 400 000 kronor för bevis över hur man stjäl data från Icloud.
  5. 200 000 kronor för bevis över hur ett program som körs i en sandlåda kan komma åt användardata utanför sandlådan.
ANNONS