Ryskt militärplan har störtat nära ukrainska gränsen

Ett ryskt militärplan har störtat i den ryska staden Belgorod på onsdagsmorgonen, rapporterar flera ryska medier. Ryssland och Ukraina har olika versioner om vilka och vad som ska ha funnits ombord på planet.

ANNONS
|

Det var på onsdagen runt klockan 9 som ett ryskt militärt transportplan ska ha kraschat i den ryska staden Belgorod, nära den ukrainska gränsen, rapporterar flera ryska medier som hänvisar till uppgifter från det ryska försvarsdepartementet.

Rysslands försvarsdepartement påstår att 74 personer ska ha befunnit sig på planet, bland dem 65 ukrainska krigsfångar. Enligt departementet ska alla personer ombord ha omkommit.

På sociala medier cirkulerar flera videoklipp som visar när planet kraschar mot marken och orsakar en stor explosion nära bebyggelse. Nyhetsbyrån Reuters har verifierat klippet.

Enligt Belgorods lokala guvernör, Vjatjeslav Gladkov, har en ospecificerad ”incident” inträffat i den nordöstra delen av staden. Han menar att ryska myndigheter utreder vad som har hänt.

ANNONS

Källor inom Ukrainas militär säger till Ukrainska Pravda att kraschen var ”deras arbete” och menar att ombord på flygplanet fanns 300 luftvärnsmissiler. Något som inte har bekräftats från officiellt håll. Enligt ett officiellt uttalande från landets militär ska händelsen undersökas.

LÄS MER:Ny metod ska ge fler soldater i Ukraina

LÄS MER:Drönare nedskjutna nära ryska storstäder

LÄS MER:Ryssland: Ytterligare attacker mot Belgorod

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS