Religiös aktivist till vansinnesattack

Mitt i bönestunden tappar den katolska aktivisten humöret – och knockar en förbipasserande.

ANNONS
|

Under en protest mot rivningen av en katolsk kyrka i Paris höll aktivisterna en bönestund på gatan. I videon, där flera av aktivisterna ses ståendes på knä i bön, syns enman i bakgrunden som ställer sig för att titta på bönestunden.

Spelade för hög mobilmusik

Knappt efter att mannenkommit in i bild reser sig en av aktivisterna och knockar den förbipasserande mannen till marken med ett enda slag. Orsaken? Enligt uppladdaren av videon, som tillhör gruppen "Les Soldats Du Christ" (Kristus soldater), spelade den förbipasserande mannen för hög musik på sin mobiltelefon och störde bönestunden.

I videons tillhörande text menar uppladdaren att offret för attacken behövde "tuktas för sin fräckhet" och i slutet kommer text upp i bild som uppmanar folk att ansluta till den religiösa gruppen.

ANNONS

Tidigare våldsamheter

KyrkanSaint Rita, som enligt DailyMailär en kyrka för katoliker som vill utöva sin religion likt medeltida traditioner,stängdes i april förra åretefter att den katolska föreningen ville bygga ett bostadsområde på kyrkans plats. Beslutet har lett till tidigare våldsamheternär kravallpolis fick rycka in och bryta upp en tidigare protest mot kyrkans rivning i början av augusti, skriver Mirror.

Offentlig bön är förbjuden i Paris sedan 2011efter attextremhögern, ledda av Marine Le Pen, protesterade mot muslimer som bad på gatan i brist på moskéer.

ANNONS