Reklamkampanj byter ut Las Vegas klassiska slogan

"What happens in Vegas, stays in Vegas" – den sloganen kan nu vara historia. I samband med Super Bowl kommer nämligen staden att lansera en ny slogan, tillsammans med NFL och ett spelbolag.

ANNONS

Las Vegas Convention and Visitors Authority (LVCVA) kommer under söndagsnattens Super Bowl att sända en reklamfilm på amerikansk tv, där en ny slogan för staden kommer att lanseras. Den tidigare världsberömda sloganen försvinner därmed ur officiella sammanhang och ersätts med: "What happens here, only happens here".

Filmen sändes för första gången redan förra söndagen, under Grammys-galan. Men efter att basketspelaren Kobe Bryant och åtta andra personer omkommit i en helikopterolycka beslutade sig myndigheter i Las Vegas för att avvakta med att "aktivera" den nya sloganen.

Skatteparadis och dobbelcentrum

Bytet sker mot bakgrund av att USA:s högsta domstol i maj 2018 beslutat att tillåta vadslagning på sport i en rad amerikanska stater. Dessutom ska Las Vegas snart vara värd för den årliga "draften" i NFL – och ett av ligans lag, Raiders, kommer till nästa säsong att flytta från Oakland till just Vegas.

ANNONS

– Den är fräsch, den är ny, den är ett budskap, säger Patrick Hughes, vd för Las Vegas-gallerian Fremont Street Experience, till sajten news3lv.com.

Elva på en skala till tio

Även Nevadas guvernör Steve Sisolak är lyrisk inför den nya sloganen.

– På en skala mellan ett och tio, så är det här en elva. Dom kunde inte ha gjort ett bättre jobb och jag tycker detta sammanfattar vad vi står för och vad vi gör. Fler kommer att bli upplysta om vilken upplevelse som väntar dem i Las Vegas, säger han till sajten.

Las Vegas är USA:s 28:e största stad – men också en av de städer med lägst beskattning i landet. Staden är framför allt känd för sina kasinon.

Enligt spelbolaget Play Nevada väljer tre av fyra besökare i staden att ägna sig åt hasardspel – och de spelande lägger i genomsnitt 527 dollar per person, motsvarande 5 000 kronor.

Super Bowl spelas natten till måndag, med start klockan 00.30.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS