Polis sköt ihjäl man med fyra skott

I går rapporterade GP om hur ett videoklipp från USA visade hur en svart man, till synes övermannad av polis, sköts till döds med flera skott i Louisiana. I dag rapporteras det från USA att ytterligare en svart man skjutits till döds av polis, den här gången i Minnesota, vilket skapat en storm på sociala medier.

ANNONS
|

Under onsdag natt, lokal tid, skötsen man till döds i en bil i Falcon Heights, Minnesota, av polis. I bilen sattävenen kvinna och en fyraårig flicka, berättar polisen för NBC.

Ett videoklipp spreds snabbt via sociala medier över en svart maniklädd en vit t-shirt dränkt i blod.

På torsdagsmorgonen bekräftades mannen död.

– Polismannen sa "rör dig inte", säger kvinnan i videon och fortsätter:

– Medan han lyfte sina armar sköt polisen honom fyra eller fem gånger.

Enligt den lokala polischefen Jon Mangseth ska händelsen ha börjat med att en polisman stannat en bil men omständigheterna kring varför bilen stannades är ännu inte bekräftat från officiellt håll.

ANNONS

Enligt kvinnan i videon, som uppger för media att hon var tillsammans med den döde 32-åringen, ska polisen ha stannat deras fordon på grund av ett trasigt bakljus.

Till CBS säger kvinnan att polisen ville se förarlegitimation och registreringsbevis. Den 32-årige mannen ska då ha sträcktsig efter sin plånbok och meddelat polisen att han bar på ett vapen vilket han hade laglig rätt att inneha.

Här går berättelserna isär. Kvinnan berättar för media att polismannen, när han fick höra att 32-åringen hade ett vapen på sig, sköt honom till döds med fyra eller fem skott. Polisen hörs dock i videoklippet säga: "Jag sa till honom att inte sträcka sig efter den! Jag sa till honom att hålla sina händer synliga".

"Han gjorde det men du bad honom plocka fram sitt id-kort, hans körkort. Snälla, säg inte att han är död. Säg inte att min pojkvän bara dog så där", svarar kvinnan.

Skjutningen är den första på över trettio år där en polisman varit involveradi områdetenligt polischefen och en utredning genomförs just nu för att klargöra omständigheterna.

Dödsskjutningen av en polis gentemot en svart man i USA är den andra på kort tid.En afroamerikansk man brottades på tisdagsmorgonen, lokal tid, ner av två poliser i Louisiana, USA. I ett videoklipp som spreds på sociala medier ses den afroamerikanske mannen, till synes obeväpnad och under kontroll, skjutas av polis som övermannat honom.

ANNONS
ANNONS