Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed deltar i en ceremoni för arméstabschefen Seare Mekonnen, som mördades av sin egen livvakt i helgen.
Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed deltar i en ceremoni för arméstabschefen Seare Mekonnen, som mördades av sin egen livvakt i helgen.

Oppositionspolitiker bland de gripna

Fler personer har gripits i Etiopien efter helgens misslyckade kuppförsök. Bland dem talespersonen för ett oppositionsparti.

ANNONS
|

Sammanlagt har 260 gripanden gjorts sedan lördagen, uppger Etiopiens regering. Gripanden som har koppling till kuppförsöket i regionen Amhara.

Flera politiker och höga tjänstemän dödades i kuppförsöket, bland dem Amhararegionens ledare Ambachew Mekonnen och Etiopiens arméstabschef Seare Mekonnen.

En talesperson för Etiopiens premiärminister säger att helgens attacker var "en del av en större plan" och att fler inblandade fortfarande kan vara på fri fot.

Bland de många gripna finns talespersonen för oppositionspartiet National movement of Amhara (Nama). Det uppger Namas partiledare.

Det etnocentriska Nama bildades i fjol och har blivit populärt i folkgruppen amhara, som utgör ungefär en fjärdedel av alla etiopier. Partiet utmanar Amhara-partiet, som är ett av fyra partier i den styrande koalitionen.

ANNONS

Sedan Abiy Ahmed tillträdde som premiärminister förra året har han genomfört en rad demokratiska reformer. Politiska fångar och journalister har frigivits och oppositionspartier har tillåtits verka.

Men i samband med att gamla maktstrukturer ruckats har också etniskt färgade konflikter och våldsamheter exploderat.

TT-Reuters-AFP

ANNONS