Floridas guvernör Ron DeSantis skrev under lagen omgiven av barn på en skola i Shady Hills.
Floridas guvernör Ron DeSantis skrev under lagen omgiven av barn på en skola i Shady Hills. Bild: Douglas R. Clifford/AP/TT

Omstridd gaylag införs i Floridas skolor

ANNONS

Nu är det förbjudet att undervisa barn under nio år om sexuell läggning och könstillhörighet i den amerikanska delstaten Florida. Guvernör Ron DeSantis skrev på måndagen under den kontroversiella lagen.

Motståndet mot lagen, som kritikerna kallar "Don't say gay"-lagen, har varit brett. Hbtq-aktivister, studenter, underhållningsindustrin och Vita huset har kritiserat den.

DeSantis, en potentiell framtida presidentkandidat för Republikanerna, har beskrivit lagen som en rimlig avvägning som ger föräldrar möjlighet att stämma den skolförvaltning som bryter mot reglerna.

– Vi kommer att säkerställa att föräldrarna kan skicka sina barn till skolan för att få utbildning, inte indoktrinering, sade guvernören i samband med att lagen skrevs under.

ANNONS

Lagen har kritiserats för att vara vagt formulerad, vilket skapat oro bland lärare.

– Jag har hela tiden sett den som en lösning i jakt på ett problem, säger Palm Beach-läraren Michael Woods.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS