Bombgruppens fordon förstördes i explosionen.
Bombgruppens fordon förstördes i explosionen. Bild: Ringo H.W. Chiu/AP/TT

Olagliga fyrverkerier exploderade – 17 skadade

ANNONS

Något gick snett när polisen i Los Angeles skulle göra sig av med beslagtagna fyrverkerier. När tekniker jobbade med att ta hand om en del av smällarna på ett säkert sätt exploderade andra som förvarades i en av bombgruppens lastbilar.

Explosionen var så kraftig att den förstörde bombgruppens specialbyggda fordon, andra bilar och byggnader medan boende i närheten tvingades utrymma sina hem. Minst 17 personer skadades, varav nio poliser. Ingen ska ha fått livshotande skador.

Poliserna hade åkt ut på ett tips och hittade då omkring 2 300 kilo illegala fyrverkerier på en uteplats vid en privatbostad. Som en säkerhetsåtgärd lastades en del av fyndet in i bombgruppens särskilda lastbil – där det av ännu okänd anledning exploderade.

ANNONS

Polischef Michael Moore beskriver händelsen som ett "katastrofalt misslyckande" eftersom bombgruppens fordon var byggt för att klara av större sprängladdningar än så.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS