Nyzeeländska staden plågas av Celine Dions musik

Nya Zeelands myndigheter uppmanas nu att sätta stopp för så kallade ”sirenstrider” som gått för långt. Om kvällarna kör bilar omkring, rustade med stora högtalare och tävlar om vem som kan spela högst musik. Bland annat med Celine Dion-låtar.

ANNONS
|

I den lilla nyzeeländska staden Porirua har medborgare börjat protestera mot en ny trend som tagit fart, där bilister utrustar sina bilar med starka högtalare och försöker spela så hög musik eller föra så mycket ljud som möjligt.

– De spelar en halv låt och justerar den och skapar gälla ljud så det är inte som att du ens lyssnar på bra musik, säger stadens borgmästare Anita Baker till The Guardian.

Ibland spelar de upp ljudet av sirener och ibland är det musik. En artist som blivit särskilt populär är den kanadensiska artisten Céline Dion, som är bäst känd för sin låt ”My heart will go on” som spelades i filmen Titanic.

ANNONS

Anledningen till att just Céline Dions musik blivit särskild populär bland de som deltar i trenden, som ibland kallas för ”sirenkungar”, beror på att musiken är väldigt tydlig, med en hög diskant och inte så mycket bas.

”Även om jag tycker om att lyssna på Céline Dion på ett bekvämt sätt i mitt hem och med en volym som jag väljer, så tycker jag inte om att lyssna på fragment av den som stoppas och startas när som helst mellan 19.00 och 02.00”, skriver Diana Paris.

Hon är en av de som skrivit på en namninsamling på Change.org som kräver att myndigheterna ska agera.

Högtalare till varningssystem stjäls

Mellan februari och oktober i år har polisen i området fått in cirka 40 rapporter om sirenstrider i området. Några personer ska även ha försökt stjäla högtalare, bland annat sådana som tillhör varningssystem som ska larma om det sker en naturkatastrof eller annan olycka.

Invånarna bakom namninsamlingen uppmanar nu att kommunfullmäktige att ingripa och har på knappt en månad samlat in hundratals underskrifter. Dussintals invånare har också klagat personligen till borgmästaren Anita Baker, varav några överväger att flytta från staden om man inte får bukt med problemen.

Borgmästaren uppger till The Guardian att hon arbetar tillsammans med polis samt regionala och lokala myndigheter för att försöka hantera problemen.

ANNONS

– Vi måste hitta några alternativ för dessa människor eller så måste de sluta, säger Anita Baker till The Guardian.

LÄS MER:Störde sig på högljudda skolbarn – sköt 18 gånger mot skola

LÄS MER:Nya Zeeland ställer in kattjaktstävling efter kritikstorm

LÄS MER:Granne högg ner träd – förbjuds från byn fram till 2037

ANNONS