Nasas månraket rullades i tisdags tillbaka in i hangaren för att stå skyddad under orkanen Ian.
Nasas månraket rullades i tisdags tillbaka in i hangaren för att stå skyddad under orkanen Ian. Bild: John Raoux/AP/TT

Nytt försök för Artemis i november

ANNONS

Ett nytt försök att skjuta upp den obemannade månraketen Artemis kan göras i november, meddelar amerikanska rymdstyrelsen Nasa.

Förberedelser görs för en uppskjutning mellan den 12 och 27 november, uppger Nasa som inte vill spika ett definitivt datum ännu.

Ovädret Ian gjorde att den uppskjutning som var planerad till den 27 september fick ställas in. Månraketen ställdes i tisdags tillbaka in i hangaren på Kennedy Space Center för att vara skyddat när orkanen drog in över Florida.

Att nästa försök görs först i november ger anställda på rymdcentret tid att "ta hand om sina familjer och hem efter stormen", enligt Nasa. Det tar också flera dagar att rulla ut raketen ur hangaren igen.

ANNONS

Två försök att skjuta upp Artemis har redan gjorts, men båda fick ställas in i sista minuten på grund av tekniska problem.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS