Resterna av en robot som Sydkoreas militär uppger är en nordkoreansk så kallad SA-5-robot, som ska ha plockats upp i havet efter ett av Nordkoreas senaste vapentester. Arkivbild.
Resterna av en robot som Sydkoreas militär uppger är en nordkoreansk så kallad SA-5-robot, som ska ha plockats upp i havet efter ett av Nordkoreas senaste vapentester. Arkivbild. Bild: Han Sang-kyun/AP/TT

Ny robotuppskjutning från Nordkorea

Nordkorea avfyrade natten till torsdagen en kortdistansrobot mot havet öster om landet, uppger Sydkoreas militär.

ANNONS
|

Sydkorea, som utökat sin bevakning av Nordkorea den senaste tiden, upptäckte uppskjutningen från det nordostliga kustområdet Wonsan på förmiddagen lokal tid.

Uppskjutningen var den första på åtta dagar efter ett intensivt robottestande från Nordkorea den senaste månaden.

Pyongyang har tidigare uppgett att en del av robottesterna varit simuleringar av kärnvapenattacker mot sydkoreanska och amerikanska mål.

Uppskjutningen kommer endast ett par dagar efter det att USA:s president Joe Biden diskuterade Nordkoreas robottester med sin kinesiska motsvarighet Xi Jinping i samband med G20-mötet på indonesiska Bali. Biden uppges ha försökt påverka Xi att använda sitt inflytande för att tygla Nordkorea efter det ökade antalet robotuppskjutningar.

ANNONS
ANNONS