Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg på måndagens presskonferens.
Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg på måndagens presskonferens. Bild: Olivier Hoslet/AP/TT

Nato stänger ute Belarusdiplomater

ANNONS

Natos högkvarter tillåter inte besök av representanter och diplomater från Belarus i dess högkvarter i Bryssel.

Anledningen är att Belarus tvingade ned ett passagerarplan till flygplatsen i Minsk förra söndagen, säger försvarsalliansens generalsekreterare Jens Stoltenberg.

Nato och Belarus har haft samarbete sedan 1992, och sedan april 1998 har landet haft en diplomatisk delegation ackrediterad till högkvarteret.

– De (representanter för Belarus) kan komma in, men bara som besökare med dagpass, och med följeslagare, sade Stoltenberg på en presskonferens på måndagen.

Stoltenberg kommenterade också rysk militär.

– Vi har sett ökad rysk militär närvaro i Barents hav och Östersjön, Kaliningrad, Svarta havet, men också ned till Medelhavet och Mellanöstern, sade Stoltenberg, efter att ha räknat upp ryska insatser på Krimhalvön, i Georgien samt för att destabilisera östra Ukraina.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS