Nasa ska börja forska mer om ufon, vilket man hoppas ska minska på stigmat kring dem.
Nasa ska börja forska mer om ufon, vilket man hoppas ska minska på stigmat kring dem. Bild: Jose Luis Magana

Nasa inleder nytt uppdrag: ska hitta liv i universum

Den amerikanska rymdstyrelsen Nasa inleder nu ett nytt stort uppdrag. De ska starta en ny forskargrupp som ska utreda påstådda besök på jorden – och leta efter liv ute i universum.

ANNONS
|

I juni förra året lanserade den amerikanska rymdstyrelsen Nasa en studie av oidentifierade flygande föremål, även känt som ufon. På torsdagen höll Nasa en presskonferens där de presenterade vilka fynd de har kommit fram till, vilket Sky News rapporterat om.

Men den som hoppats på konkreta svar, eller mer spekulationer om liv i yttre rymden, hade troligtvis blivit lite besviken.

Nasa meddelade att man kommer behöva nya vetenskapliga tekniker och avancerade satelliter för att kunna arbeta med rymdfenomenen. Organisationen vill för det första börja använda ordet ”uap”, som står för oidentifierade anomala fenomen, i stället för ufo.

ANNONS

Ny forskargrupp har startats

Vidare säger de att det finns ”ingen anledning att dra slutsatsen” att några av de iakttagelser som gjorts skulle komma från ett ”främmande ursprung” som yttre rymden. Men de slår inte heller bort möjligheten att liv finns ute i rymden.

Därför har de nu skapat en oberoende forskargrupp som ska utreda både påstådda besök på jorden och möjligheterna till att hitta liv i andra solsystem. Nasas chef Bill Nelson säger att arbetet kommer att vara "evidensbaserat och datadrivet", och syftar till att "främja förtroende och samarbete med allmänheten".

– Nasa kommer att göra detta på ett öppet sätt, säger Bill Nelson, rapporterar AP.

I rapporten säger tjänstemännen att den negativa uppfattningen kring ufon utgör ett hinder för möjligheterna att samla in data. Därför säger tjänstemän att Nasas inblandning borde bidra till att minska stigmat kring oidentifierade fenomen.

LÄS MER:Ufo-forskaren: Vi har hittat utomjordingar i Mexiko

LÄS MER:Rymdteleskop upptäckte mystiskt frågetecken

LÄS MER:Komet passerar jorden för första gången på 400 år

ANNONS