Mystiska ”nålattacker” förbryllar Europa

Rapporter om fall där människor blivit stuckna med nålar på krogen ökar i flera länder. Polisen i Frankrike har fått in över 300 anmälningar från personer som uppger att de blivit utsatta för ”nålattacker”.

ANNONS
|

Det är framför allt unga kvinnor som rapporterar att de helt plötsligt känt sig illamående, yra och skarpa smärtor när de varit ute på krogen, enligt France 24. Senare har de upptäckt att de haft ett nålstick någonstans på kroppen: en röd liten prick med ett blåmärke runt.

I Frankrike har över 300 personer rapporterat att de blivit nålstuckna på nattklubbar eller konserter under de senaste månaderna, vilket AP rapporterar. Åklagare i den franska staden Nantes säger att de har fått in 45 stycken anmälningar sedan februari.

Rapporter om attacker med nålar förekommer även i Belgien, Nederländerna och Storbritannien.

ANNONS

Ingen misstänkt – och oklara motiv

Polisen i Frankrike uppger dock att de inte har kunnat hitta någon misstänkt för något av fallen, inga nålar har hittats och även motiven är oklara.

Både poliser och medier har spekulerat kring huruvida nålsticken skulle vara försök till att droga människor, för att sedan försöka våldta dem. Men endast ett fåtal personer har testats positivt för ”våldtäktsdrogen” GHB i anslutning till nålsticken. Det har inte heller rapporterats om några sexualbrott till följd av sticken.

LÄS MER:Därför finns inte nagellacket som avslöjar droger i drinken

LÄS MER:Demonstrationer efter larmet – kvinnor drogas på krogen

LÄS MER:Skolelev blev vaccinerad med använd spruta

ANNONS