Många engelsmän planerar att bryta mot restriktionerna för att träffa mormor eller farmor på mors dag. Arkivbild.
Många engelsmän planerar att bryta mot restriktionerna för att träffa mormor eller farmor på mors dag. Arkivbild. Bild: Virginia Mayo/AP/TT

Mors dag – då coronaskolkar engelsmännen

ANNONS

En fjärdedel av engelsmännen har planer på att bryta mot coronarestriktionerna i dag, som är mors dag i landet. Det visar en undersökning av tidningen The Observer, med ett underlag på 2 000 personer.

Tidningen skriver att det främst handlar om föräldrar som vill ta med sina barn för att hälsa på farmor eller mormor, men att de flesta kommer att göra det utomhus.

– Jag har följt reglerna i tolv månader. Jag har inte varit hemma hos min mamma på ett år och har inte träffat henne sedan i oktober, säger en svarande.

I Storbritannien råder det för närvarande hårda restriktioner och vuxna som inte bor i samma hushåll, eller är i samma så kallade "bubbla", får inte träffas inomhus ens om båda är vaccinerade. Utomhus får max två vuxna träffas. Barn under fem år räknas dock inte in i den restriktionen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS