Poliser från flera olika polismyndigheter deltar i jakten på den misstänkte skytten i San Jacinto, Texas.
Poliser från flera olika polismyndigheter deltar i jakten på den misstänkte skytten i San Jacinto, Texas. Bild: Yi-Chin Lee/AP/TT

Misstänkt Texas-skytt ännu inte gripen

Den man som misstänks ha skjutit ihjäl sina grannar i Texas i USA när han ombads att sluta skjuta på sin tomt, var ännu på fri fot sent på söndagen.
Polis knackar dörr och söker igenom ett utökat område i jakten på gärningsmannen.

ANNONS
|

38-åringen misstänks ha skjutit fem personer till döds, bland dem en åttaårig pojke. Mannen ska enligt polisen ha öppnat eld i grannhuset sedan han natten mot lördag ombetts att sluta skjuta på sin gårdsplan, eftersom grannarna ville sova.

Skytten jagas inom en radie av drygt tre mil från Cleveland, där dådet skedde, enligt polischefen i San Jacinto län, Greg Capers.

Även USA:s federala polis FBI är inkopplat på fallet, meddelar man på en presskonferens i San Jacinto i Texas sent på söndagen.

Kläder och en telefon har hittats när polisen finkammat ett område med skog, men polishundarna tappade spåret. Polisen befarar att mannen ännu är beväpnad med det halvautomatiska gevär han misstänks ha använt vid skjutningen.

ANNONS

– Han kan vara var som helst nu, sade Greg Capers på söndagen.

Det är inte ovanligt att människor i trakten skjuter på sin egen gård som avkoppling, enligt en granne. Polisen hade flera gånger tidigare ryckt ut till mannen och bett honom att sluta skjuta.

Masskjutningen är den senaste i raden i USA, där året ser ut att gå mot ett nytt dystert rekord av dödliga skjutningar.

ANNONS