Misstänkt föremål på Kastrup – säkerhetskontrollen stängde

Säkerhetskontrollen på Köpenhamns flygplats var under tisdagseftermiddagen stängd, med stor polisiär närvaro till följd. Enligt flygplatsens presstjänst rörde det sig om ett misstänkt föremål. Strax före 16.00 kunde säkerhetskontrollen öppna igen.

ANNONS
|

Det var på tisdagseftermiddagen Köpenhamnspolisen meddelade att man stängt säkerhetskontrollen på Kastrups flygplats och att ett misstänkt föremål undersöktes.

För ändamålet befann sig flertalet polispatruller och räddningstjänst samt en enhet Riksberedskapsverkets kemikalieavdelning på platsen.

Kastrup skrev om händelsen på sin webbplats.

”På grund av ett misstänkt föremål är säkerhetskontrollen med omnejd för närvarande stängd. Om du reser idag rekommenderar vi att du tar dig till flygplatsen som planerat”, skriver Köpenhamns flygplats.

Strax före 16 meddelade Köpenhamnspolisen på sitt X-konto att de har avslutat sina utredningar på flygplatsen och att ”inget misstänkt hittades”.

”Vi har därför hävt bommarna vid säkerhetskontrollen, så att resenärerna kan gå vidare igen”, skriver polisen.

ANNONS

I ett första inlägg meddelade polisen att det var incheckningen som är stängd. Det är felaktigt. I ett senare inlägg har Köpenhamnspolisen korrigerat felaktigheten från det första inlägget och meddelat att det är säkerhetskontrollen som är stängd.

LÄS MER:SAS skjuter upp räntebetalningar

LÄS MER:Säkerhetskontroll stängd – polis på plats

LÄS MER:SAS-vd:ns varning: Sverige en svår marknad

ANNONS