Mordet på Zainab Ansari har lett till landsomfattande protester i Pakistan. Nu har en misstänkt gripits.
Mordet på Zainab Ansari har lett till landsomfattande protester i Pakistan. Nu har en misstänkt gripits.

Misstänkt barnamördare gripen i Pakistan

En man har gripits i Pakistan misstänkt för att ha våldtagit och mördat en sjuårig flicka. Barnmordet, det tolfte i samma stad inom loppet av två år, har satt skräck i föräldrar som fruktar att en seriemördare går lös.

ANNONS
|

Zainab Ansaris kropp hittades på en soptipp i staden Kasur, nära storstaden Lahore, i förra veckan. Att ännu ett barn fallit offer för en våldtäktsman och mördare väckte vrede. Tusentals människor omringade polisstationer och satte eld på politikers bostäder i protest mot vad man ser som passivitet från myndigheternas sida.

Två personer dödades när polisen sköt mot demonstranterna.

Morden har väckt starka känslor i just Kasur där en stor pedofilring avslöjades 2015. Minst 280 barn utsattes för sexuella övergrepp medan de filmades. Filmerna användes senare för att utöva utpressning mot föräldrarna. Avslöjandet ledde till att Pakistan 2016 för första gången kriminaliserade sexuella övergrepp mot barn.

ANNONS

- De borde installera kameror i varje gathörn för att skydda barnen. Hur ska mödrar kunna övervaka barnen hela tiden, säger en kvinna vars syskonbarn överlevde en attack i november.

Den sexåriga flickan har sedan dess vårdats på intensiven, förlamad från nacken och ner efter att ha våldtagits, torterats och kastats på en soptipp.

TT-AFP-Reuters

ANNONS