Uppgifterna kring misshandeln av den tyska AFD-politikern Frank Magnitz ifrågasätts av polis och åklagare. Arkivbild
Uppgifterna kring misshandeln av den tyska AFD-politikern Frank Magnitz ifrågasätts av polis och åklagare. Arkivbild

Misshandel av tysk högerpolitiker ifrågasätts

Tysk polis och åklagare ifrågasätter uppgifterna kring misshandeln av en parlamentsledamot från främlingsfientliga Alternativ för Tyskland (AFD). Övervakningsbilder tyder på att skadorna uppstod när han föll omkull.

ANNONS
|

Frank Magnitz, AFD:s ordförande i Bremen, blev attackerad av tre män i stadens centrum på måndagen. AFD hävdade att Magnitz blivit nedslagen med ett tillhygge i trä och att gärningsmännen därefter sparkade på honom när han låg på marken. Partiet publicerade bilder på Magnitz i en sjukhussäng med ett djupt sår i pannan och blåmärken i ansiktet.

Men övervakningsbilder från platsen visar hur en av de tre oidentifierade männen attackerar Magnitz bakifrån, vilket får honom att falla omkull, varefter männen springer därifrån, rapporterar Reuters.

- Vi tror att samtliga skador uppstod av fallet, säger Frank Passade, talesperson för åklagarmyndigheten i Bremen, till tv-kanalen ARD.

ANNONS

Den 66-årige AFD-politikern skrevs ut från sjukhuset på onsdagen. I en intervju i tidningen Die Welt säger han att attacken troligen utfördes av vänsterextremister och att det rörde sig om ett mordförsök.

Händelsen har fördömts av tyska politiker från en rad partier. AFD medger att den inledande rapporteringen av händelsen verkar ha varit felaktig.

TT

ANNONS