Karnevalsfirare i Köln.
Karnevalsfirare i Köln. Bild: Martin Meissner/AP/TT

Miljoner firade karneval i Tyskland

ANNONS

Miljontals tyskar gick på måndagen ut på gatorna för karnevalsfirande. Höjdpunkten i flera förbundsländer i södra Tyskland är de karnevalståg som hålls i många städer och byar under blåmåndagen, på tyska Rosenmontag.

Bara i Köln uppskattas en miljon människor ha följt det traditionsenliga karnevalståget genom staden, i Düsseldorf gick nästan lika många ut på gatorna och i Mainz firade cirka 500 000 personer på gatorna.

Dessutom arrangerade många byar och mindre städer egna karnevalståg, där fantasifulla vagnar driver med makthavare och kommenterar samtidsfrågor – och samtidigt delar ut godis till barn som står längs vägen.

Festandet och godisregnet kommer inför den fasta som inleds på onsdag och varar till påsk.

ANNONS
En karnivalsvagn i Düsseldorf där en clown drar av masken på högerextrema partiet AFD och visar hur Adolf Hitler gömmer sig bakom masken.
En karnivalsvagn i Düsseldorf där en clown drar av masken på högerextrema partiet AFD och visar hur Adolf Hitler gömmer sig bakom masken. Bild: Martin Meissner/AP/TT
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS