En man springer efter att ha korsat stängslet som skiljer Marocko och den spanska exklaven Melilla åt i juni.
En man springer efter att ha korsat stängslet som skiljer Marocko och den spanska exklaven Melilla åt i juni. Bild: Javier Bernardo/AP/TT

Migrant skärmflög från Marocko till Spanien

Spanska myndigheter letar efter en migrant som på ovanligt sätt tagit sig till landets territorium. Den oidentifierade personen ska med skärmflyg ha tagit sig över det stängsel som skiljer Marocko från spanska Melilla.

ANNONS
|

Det innovativa sättet att ta sig över gränsen bevittnades av minst två invånare i Melilla, som är en av två exklaver på det afrikanska fastlandet som tillhör Spanien.

Efter att ha landat ska skärmflygaren ha sprungit i väg, vilket föranledde myndigheternas misstankar om att det rör sig om en migrant som ville ta sig till Europa.

I juni dog 23 personer i kaoset som uppstod när hundratals migranter och flyktingar simultant försökte ta sig över stängslet till Melilla. Marockansk polis avfyrade tårgas mot folkmassan och misshandlade människor med batonger.

Spanska myndigheter har också anklagats för att med våld olagligen trycka tillbaka människor till Marocko, vilket innebär en kränkning av rätten att söka asyl.

ANNONS

I år har runt 1 300 migranter anlänt till Spanien via Melilla, enligt det spanska inrikesdepartementet.

ANNONS