Palestiniernas ledare på Västbanken, Mahmud Abbas. Arkivbild.
Palestiniernas ledare på Västbanken, Mahmud Abbas. Arkivbild. Bild: Jade Gao/AP/TT

Medieuppgift: Abbas bryter tystnaden

ANNONS
|

Den palestinske presidenten Mahmud Abbas har enligt The Guardian i ett samtal med Jordaniens kung, Abdullah II, sagt att han "förkastar" civila mord och gisslantagande, på båda sidor.

Den officiella palestinska nyhetsbyrån Wafa citerar Abbas där han betonar "behovet av att övergå till politiska åtgärder för att avsluta ockupationen och uppnå fred".

Abbas rapporteras också ha sagt att han avvisar "metoder relaterade till att döda civila eller missbruka dem på båda sidor", och han ska ha uppmanat till frigivning av civila och fångar.

Enligt Wafa ska den palestinske presidenten också ha betonat behovet av att stoppa "bosättarterrorism mot vårt folk i palestinska städer, byar och läger på Västbanken".

ANNONS

Efter terrorstämplade Hamas anfall mot Israel i lördags morse har Abbas fått hård kritik för att han inte uttalat sig och fördömt den blodiga attacken.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS