Senatens minoritetsledare Mitch McConnell.
Senatens minoritetsledare Mitch McConnell. Bild: J. Scott Applewhite/AP/TT

McConnell beredd att stödja Trump

ANNONS

USA:s senats minoritetsledare, republikanen Mitch McConnell, är beredd att stödja Donald Trump om han blir partiets kandidat i nästa presidentval.

– Om han blir partiets kandidat, absolut, säger han i en intervju med Fox News.

Trump å sin sida har uppmanat sitt parti att göra sig av med McConnell, som expresidenten i ett uttalande beskrivit som en "butter, tvär och tråkig politisk klåpare".

McConnell betonar dock att det är långt i från säkert att Trump blir partiets kandidat.

– Mycket kan hända från nu fram till 2024. Jag vet minst fyra medlemmar som jag tror kommer att försöka att bli president, plus en del guvernörer och liknande. Det bör bli ett öppet fält, och kul för er alla att bevaka, säger han.

ANNONS

Republikanerna som parti har beskrivits som splittrat, inte minst i synen på den förre presidenten – men McConnell håller inte med.

– Bidenregeringen gör det enkelt för oss att enas, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS