Iskyla har under de senaste dagarna dragit in över Oslo. Arkivbild.
Iskyla har under de senaste dagarna dragit in över Oslo. Arkivbild. Bild: Håkon Mosvold Larsen/NTB/TT

Många övernattade på Oslo central i iskyla

Över 30 personer övernattade i helgen på järnvägsstationen i Oslo, uppger järnvägsbolaget Bane Nor till NRK.

ANNONS
|

– Dessutom har ett antal personer som observerats på utsidan erbjudits plats, säger bolagets pressinformatör Gunnar Børseth.

Stationen höll öppet för att stadens hemlösa skulle kunna värma sig i den iskyla som de senaste dagarna dragit in över den norska huvudstaden.

På lördagen uppmätte en väderstation i Oslo för första gången en temperatur på under 30 minusgrader. Det nya köldrekordet för den norska huvudstadsregionen landade på minus 31,1, men uppmättes inte i stadens centrum, utan i Bjørnholt i norra delen av kommunen.

I Oslo stad har det som kallast varit 23 minusgrader under de senaste dagarna – vilket ändå är några grader mildare än köldrekordet från 1942.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS