Säkerhetspersonal och polis utanför Zion Church efter söndagens bombdåd.
Säkerhetspersonal och polis utanför Zion Church efter söndagens bombdåd.

Många barn döda i kyrkodåd: "en djup sorg"

Zion church i Batticaloa var en av kyrkorna som drabbades av bombdåden i Sri Lanka. I dådet miste 28 personer livet – hälften barn.

ANNONS
|

I kyrkan hade man precis avslutat morgonens söndagsskola för barn när smällen kom. Den våldsamma explosionen satte eld på halva kyrkan och skadade 150 av de personer som samlats i byggnaden för att delta i påskdagens gudstjänst.

- Enligt den senaste informationen jag har fått är det 14 barn och 14 vuxna som har dödats i attacken, säger Jacob Ratnam, ledare för den drabbade pingstkyrkan.

ANNONS

Jacob Ratnam var själv inte på plats i kyrkan när dådet inträffade och har inte kunnat ta sig dit på grund av det rådande utegångsförbudet. I stället har han fört intensiva telefonsamtal med drabbade och med sjukvården.

- Vi har fortfarande många på sjukhus som vi inte har kunnat identifiera eftersom deras kroppar är så brännskadade.

Ungefär 40 procent av kyrkobyggnaden har förstörts i branden, och Ratnam är fast besluten att den ska byggas upp på nytt.

Men först och främst är det människor som behöver hjälp och omsorg, och pengar som behöver samlas in till drabbade familjer och begravningar.

- Alla bär på väldigt djup sorg och är oroliga men vi kommer att ta oss igenom det här. När kyrkor bränns och kristna utsätts för attacker gör det oss bara starkare. Vi kommer att ta hand om de skadade och bygga upp kyrkan igen, säger Jacob Ratnam.

ANNONS
TT

ANNONS