En man misstänks för våldtäkt på en svensk kvinna i Fuengirola, i provinsen Malaga. Åklagaren yrkar på fängelsestraff.
En man misstänks för våldtäkt på en svensk kvinna i Fuengirola, i provinsen Malaga. Åklagaren yrkar på fängelsestraff. Bild: Miguel Morenatti

Man misstänks för våldtäkt på svensk turist

En man i spanska Fuengirola riskerar nio års fängelsestraff och ett stort skadestånd för en våldtäkt på en svensk turist 2018. Kvinnan var medvetslös när övergreppet skedde och ska ha vaknat upp naken i huset utan att veta hur hon tagit sig dit.

ANNONS
|

Det var i mars 2018 som den misstänkta våldtäkten ägde rum. Den svenska kvinnan var på semester i Fuengirola, i spanska Malaga, och hade druckit drinkar med några vänner i en bar. Plötsligt vaknade hon upp i den misstänkte mannens bostad, naken, medan mannen förgrep sig på henne, rapporterar Europapress. Hon har ingen aning om hur hon hamnade där.

Mannen delar bostaden med en annan person, som var där när kvinnan vaknade, men denne är inte misstänkt för något brott.

Enligt åklagaren agerade mannen helt utan samtycke, eftersom kvinnan var medvetslös under övergreppet. Det finns inga bevis för att den misstänkte ska ha drogat kvinnan.

ANNONS

Åklagaren yrkar på nio års fängelse för mannen och att ett skadestånd – 100 000 euro – ska betalas ut till kvinnan. Dessutom vill åklagaren se ett kontaktförbud som innebär att mannen inte får komma närmare än 500 meter eller över huvud taget kommunicera med kvinnan de kommande 15 åren.

LÄS MER:Åtal för brutal rånserie och sexövergrepp

LÄS MER:Misstänkt våldtäkt på nattklubb i centrala Göteborg

LÄS MER:Andrew Tate en månad till i rumänskt häkte

ANNONS