EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen kommmer att möta Kinas president Xi Jinping i början av april. Arkivbild.
EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen kommmer att möta Kinas president Xi Jinping i början av april. Arkivbild. Bild: Yves Herman/AP/TT

Macron och von der Leyen träffar Xi

ANNONS
|

Frankrikes president Emmanuel Macron reser i början av april till Kina för samtal med president Xi Jinping. Med sig kommer Macron då att ha EU:s kommissionsordförande Ursula von der Leyen, meddelar den franske presidenten.

Överst på dagordningen står kriget i Ukraina och den europeiska duon ska försöka "få Kina att ställa sig på vår sida för att sätta press på Ryssland", enligt Macron.

Enligt Politico uppmanade Macron under veckans EU-toppmöte de övriga ledarna i unionen att öka sina ansträngningar att försöka förhindra ett ökat kinesiskt stöd för Ryssland.

Redan under kommande vecka ska Spaniens premiärminister Pedro Sánchez åka till Peking för att träffa Xi.

ANNONS

– Kina är en global aktör så det är av största intresse att lyssna på deras argument och se om vi kan enas om ett förslag för att få slut på kriget, säger Sanchez.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS