Kuwait ska dela ut 100 000 koraner i Sverige

Kuwait ska trycka 100 000 koraner på svenska och dela ut dem i Sverige – som svar på koranbränningen i Stockholm i juni, skriver Middle East Monitor.

ANNONS
|

Starka och upprörda känslor väcktes när en koranbränning ägde rum utanför en moské i Stockholm under den muslimska högtiden Eid al-Adha förra månaden.

Eftersom koranbränningen skedde utanför en moské upprättade polisen en anmälan om hets mot folkgrupp. Koranbrännaren, Salwan Momika, spelade också den svenska nationalsången i samband med aktionen.

Nu meddelar regeringen i Kuwait att de planerar att trycka 100 000 koraner på svenska, för att sedan dela ut dem till moskéer, bibliotek, skolor och andra institutioner i Sverige.

Målet är att "bekräfta toleransen för den islamiska religionen och sprida islamiska värderingar och samexistens bland alla människor”, enligt Kuwaiti News Agency, skriver Middle East Monitor.

ANNONS

Kuwaits utrikesdepartement har uttryckt att koranbränningen i Sverige var en provokation som kränker muslimer runt om i hela världen, och att personer som utför sådana handlingar bör ställas inför rätta.

Regeringen i Kuwait har också beslutat att förbjuda varor som är tillverkade i länder som är inblandade i koranbränningar.

ANNONS