Kung Harald uppges vara på bättringsvägen. De närmaste dagarna är planen att monarken ska flygas hem till Norge i ett specialbyggt ambulansflygplan.
Kung Harald uppges vara på bättringsvägen. De närmaste dagarna är planen att monarken ska flygas hem till Norge i ett specialbyggt ambulansflygplan. Bild: Bo Amstrup

Kung Harald flygs hem i specialbyggt plan

Infektionsdrabbade kung Harald, 87, planeras att flygas hem till Norge i ett specialbyggt SAS-flygplan.
Enligt Dagbladet har planet tidigare använts för att transportera skadade ukrainska soldater till sjukhus i Europa.

ANNONS
|

Kung Haralds hälsa har de senaste dagarna varit på tapeten efter nyheten kom om att han hade insjuknat i en infektion under en resa till Malaysia.

Enligt de senaste uppgifterna ska kungen nu flygas hem till Norge i ett Boeing 737-700 från SAS, som byggts om till ett ambulansflygplan av den norska försvarsmakten.

Planet har tidigare använts för att transportera sårade ukrainska soldater.

Under torsdagskvällen var det specialbyggda planet på väg till Sharjah i Förenade Arabemiraten, dit en första anhalt är planerad, innan resan fortsätter mot Lankawi i Malaysia.

Planet var under torsdagskvällen det mest följda på sajten Flightradar med nära 3 000 följare.

ANNONS

Tidigare under torsdagen kom det positiva nyheter kring kung Haralds hälsotillstånd. I ett pressmeddelande från det norska kungahuset meddelades det att kungen är på bättringsvägen, och att han är väl omhändertagen på sjukhus.

Kungens privata läkare, som rest ner till Malaysia, berättade också att planen var att kungen skulle vara kvar i landet i ett par dagar för att vila upp sig, innan han kan resa hem.

LÄS MER:Kung Harald inlagd på sjukhus i Malaysia

LÄS MER:Norges kronprins om kung Harald: ”Är vid gott mod”

ANNONS