En av de nio miljoner tyska hundar som berörs av lagförslaget. Genrebild.
En av de nio miljoner tyska hundar som berörs av lagförslaget. Genrebild. Bild: Martin Meissner/AP/TT

Kravet: Minst två hundpromenader om dagen

ANNONS

Tysklands jordbruksminister Julia Klöckner planerar att lägga fram ett förslag som ska lagfästa alla hundars rätt till minst två promenader – på sammanlagt minst en timme – om dagen.

– Husdjur är inte kramgoa leksaker och deras behov måste tas i beaktande, säger ministern enligt Deutsche Welle och tillägger att lagförslaget grundar sig i "ny forskning om hundar".

Totalt finns runt nio miljoner hundar i Tyskland – vilket innebär att i genomsnitt vart femte hushåll har en fyrbent familjemedlem.

Hundägare runt om i landet har invänt att förslaget är stelbent.

– En regel för alla hundar är förmodligen välment, men orealistiskt, säger Udo Kopernik, talesperson för den tyska hundägarföreningen VDH till tidningen Bild.

ANNONS

Han tillägger att hundar, precis som människor, är individer.

– Det finns en del hundar som helt klart behöver mer, och en del som klarar sig med mindre.

Det är inte klart när lagförslaget ska läggas fram, eller hur det ska kontrolleras att hundägarna lyder promenadkraven om lagen antas.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS