Bild t.v.: Wikimedia Commons
Bild t.v.: Wikimedia Commons

Kastade ut knarkgodis på festival – 24 personer överdoserade

En man delade ut godis spetsat med THC, den verkande substansen i cannabis, på festival i Ohio i helgen. 24 personer överdoserade och fick föras till sjukhus, rapporterar Mansfield News Journal.

ANNONS
|

En 28-årig man från Michigan greps efter att ha kastat ut mängder med godispaket på en festival i Ohio i helgen. Vad många av besökarna som åt godiset inte visste var att godiset var spetsatmed stora mängder THC, den verkande substansen i cannabis.

Enligt det lokala sjukhuset tog de under lördagenin24 personer som ätitgratisgodiset ochöverdoserat,skriver Fox News. Polisen i Mansfield förnekar att det skulle handla om överdoser, eftersom ingen person förlorade medvetandet,skriver Mansfield News Journal.

Höga doser av THC

– Varje godisbit hade en hög, hög dos av THC, säger lokala polisen till Mansfield News Journal.

Godispaketen var märkta med texten:"RX Prescribed Medibles by Dr. Greenbud, NERD ROPES, 100mg.", och såg ut som godisen Nerds.Enligt polisen räckte en eller två bitar för att en person skulle bli hög, men att flera personer åt hela paket med godisarna.

ANNONS

Ett vittnepå festivalen, som tidigare varit med om en liknande händelse,tog bilder på mannen när han slängde ut godiset till publiken. Mannen kunde senare gripas av säkerhetsvakteroch visade sig ha licens att odla cannabis i Michigan. Han misstänks för drogförsäljning.

Den två dagar långa musikfestivalen, somgår under namnet "Last Week on Earth", gästades av bland andra rapartisten Machine Gun Kelly.

ANNONS