Kändistätt och elegant på Obamas middag

President Obamas sista "state dinner" blev i samband med den italienska premiärministern Matteo Renzis besök. Det blev också många italienska inslag under den påkostade middagen, som var den största under Obamas presidentperiod.

ANNONS
|

Under tisdagsmorgonen pratade Barack Obama om att han hade "sparat det bäst till sist" när han bjöd in italienska premiärministernMatteo Renzi till sin sista state dinner i Vita huset. Sedan Obama tillträdde som president har han hunnit stå värd för tolv av de formella middagsbjudningarna som ordnas i samband med statsbesök från utländska länders ledare. Tisdagens sista state dinner markerar slutet på en era av deglamorösa och kändistäta middagarna somObamas presidentperiod har kännetecknats av, skriver CNN. Det rör sig om officiella banketter som bekostas av staten och har som syfte att stärka de diplomatiska relationerna mellan länder.

Kontinental elegans på röda mattan

Den här gången var gästlistan längre än vanligt och redan på förhand ryktades det att middagen skulle präglas av en "kontinental elegans". På röda mattan blev de italienska inslagen tydliga i form av premiärministerMatteo Renzis smoking som var designad avGiorgio Armani. Även Michelle Obama hade valt att klä sig i italienskt mode, i form av en specialgjord klänning av metallänkar i färgen roséguldfrån Versace.

ANNONS

Hyllningar till Michelle Obama

Maten stod kändiskocken Mario Batali för och det bjöds bland annat på sötpotatisravioli med brynt smör och salvia. Till dessert blev det en italiensk "crostata" med gröna äpplen och glass. Barack Obama höll ett tal där han konstaterade att hanefter åtta år inte längre är "den unga killen" med en passning till MatteoRenzi, som är Italiens yngsta premiärminister någonsin. I Renzis tacktal lade han stor fokus på att hylla Michelle Obama och hennes förmåga att hålla tal till befolkningen.

ANNONS