Rysslands president Vladimir Putin vinkar till Turkiets Recep Tayyip Erdogan efter det senaste mötet mellan de två, i ryska Sotji i september 2023.
Rysslands president Vladimir Putin vinkar till Turkiets Recep Tayyip Erdogan efter det senaste mötet mellan de två, i ryska Sotji i september 2023. Bild: Sergei Karpukhin/AP/TT

Källor: Putin skjuter upp Turkietbesök

ANNONS

Vladimir Putins planerade besök i Turkiet – som enligt tidigare uppgifter skulle ske under måndagen – skjuts upp på obestämd tid, rapporterar medier i Turkiet med hänvisning till källor.

Under det planerade presidentmötet väntades Putin och den turkiske kollegan Recep Tayyip Erdogan diskutera "Ukrainarelaterade" frågor, framför allt det spannmålsavtal som Turkiet har varit med och förhandlat fram med Ryssland och Ukraina.

Ryska statliga medier rapporterar att Putins Turkietresa troligen flyttas fram till slutet av april eller början av maj, men inget datum är bekräftat. Putin och Erdogan träffades i ryska Sotji i början av september förra året. En resa till Turkiet skulle utgöra det första ryska besöket i ett Natoland sedan Rysslands storskaliga invasion av Ukraina inleddes i februari 2022.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS