Ryska robotar avfyras mot Ukraina från regionen Belgorod. Bilden är tagen från Charkiv tidigare i veckan.
Ryska robotar avfyras mot Ukraina från regionen Belgorod. Bilden är tagen från Charkiv tidigare i veckan. Bild: Evgeniy Maloletka/AP/TT

Källa: Ukrainsk attack slog ut ryskt bränslelager

Tre ryska transformatorstationer och ett bränslelager har träffats i en ukrainsk attack, enligt en källa inom Ukrainas försvar.
Det ryska försvarsdepartementet uppger att 50 ukrainska drönare skjutits ned under natten.

ANNONS

Ett bostadshus och en lada har förstörts i en ukrainsk attack, skriver Belgorod-guvernören Vjatjeslav Gladkov på meddelandeappen Telegram.

Tidigare skrev han om en drönarattack mot en annan by och guvernörer i tre andra regioner i västra Ryssland har rapporterat om attacker. Försvarsdepartementet uppger att 50 ukrainska drönare sköts ner under natten till lördagen, av dem 26 över Belgorod-regionen.

Drönare ska enligt uppgifterna även ha stoppats över regionerna Bryansk, Kursk, Tula, Smolensk, Ryazan, Kaluga och Moskva.

Intensifierade attacker

Många av attackerna ser ut att ha varit riktade mot rysk energiinfrastruktur. Ukraina har de senaste veckorna intensifierat sina attacker mot Ryssland och riktar sig särskilt mot energianläggningar.

ANNONS

Enligt en källa inom Ukrainas försvar avfyrade Ukraina drönare mot åtta ryska regioner under natten.

– Minst tre elektriska transformatorstationer och en bränslelagringsbas träffades och fattade eld. Målet var energiinfrastrukturen som matar Rysslands militärindustriella komplex, säger den ukrainska källan.

Skadad infrastruktur

Ryssland attackerade Ukraina under natten med sju robotar, luftvärnet hejdade två robotar och tre spaningsdrönare, uppger det ukrainska flygvapnet. Odessa-regionens guvernör Oleg Kiper uppger att ballistiska robotar har skadat infrastruktur under natten, men ger inga ytterligare detaljer.

De ukrainska myndigheterna uppger att en person har dödats i en attack mot två bostadshus i staden Vovtjansk, cirka fem kilometer från den ryska gränsen i regionen Charkiv.

"Ryska soldater slog till mot en niovåningsbyggnad och ett privat hem. En 50-årig civil man dog på platsen till följd av träffen mot hemmet", uppger regional guvernör Oleg Sinegubov och lägger till att en kvinna skadats i attacken.

Under fredagen skadades hamninfrastuktur i staden Odessa, enligt president Volodymyr Zelenskyj.

ANNONS