Joe Bidens presidentkampanj åldersanpassas

Kortare trappor och större typsnitt – så ska Biden-administrationen undvika virala klipp som kan bidra till väljarnas oro för hans ålder inför nästa presidentkampanj.

ANNONS
|

Snart 81 år gamla Joe Biden är USA:s äldsta president någonsin. Med bara ett år kvar till nästa val kan han snart komma att slå sitt eget rekord om han har tur. Men nu är frågan huruvida Bidens ålder kan komma att sätta käppar i hjulet för ännu en mandatperiod.

– Han har inte samma uthållighet som en Obama eller en yngre president. Människor oroar sig för hans fysiska svaghet och att han i så fall ska sitta från 82 till 86 år, säger en anonym västerländsk diplomat till NBC.

I takt med att Joe Biden åldras har presidenten och hans rådgivare valt att åldersanpassa hans offentliga vardag, för att minimera fallgroparna i den kommande presidentkampanjen.

ANNONS

Snubblade och svamlade

Bidens rådgivare har aktivt försökt minska oron över hans ålder sedan hans presidentkampanj 2020.

Men att presidenten snubblar och svamlar med orden har fått vissa väljare att tvivla på om Biden verkligen är demokraternas mest lämpliga kandidat inför nästa års val, rapporterar NBC.

Senast i början av juni så snubblade Joe Biden efter tal vid Air Force Academy-examen. I samband med att presidenten skulle vända sig om och gå och sätta sig, snubblade han på en sandsäck på scen. Två år tidigare skapade han också rubriker när han snubblade på trappan upp till presidentflygplanet Air Force One.

Han även råkat blandat ihop Irak med Ukraina och Rolling Fork, Mississippi, med "Rolling Stone" och på en konferens förra året tittade han ut på publiken och efterlyste en kongressledamot som nyligen omkommit i en bilolycka.

Åldersanpassande åtgärder

Så för att minska risken för ett nytt tv-sänt fall blir viralt eller en ny felsägning sågas av Trump, har Biden och hans administration valt vidta några ålderskompenserande åtgärder. Ett exempel är att Biden allt oftare valt att ta den kortare trappen upp för till Air Force One, istället för den längre.

Enligt en analys av NBC har Bidens användning av den kortare trappan mer än fördubblats sedan Bidens fall i juni. Veckorna innan han snubblade på scenen använde Biden den kortare uppsättningen trappor för att gå på och av presidentflygplanet 37 procent av gångerna. De senaste sju veckorna efter incidenten med sandsäcken har han använt dem 84 procent av gångerna – 31 av de 37 gånger han har stigit på och av planet.

ANNONS

Stolt över sin ålder

Andra ålderskompenserande åtgärder är logistiska och förmodligen lite mer allmänt för många äldre: Extra stort typsnitt på hans teleprompter och anteckningskort för att påminna Biden om vad han vill säga samt åstadkomma på möten.

NBC rapporterar också att Biden har börjat skämta mer om sin ålder på ett självironiskt sätt, samtidigt som han oftare betonar att med en lång livslängd kommer en viss erfarenhet och visdom. Ett argument som Biden tros återkomma till under hela hans kommande presidentkampanj.

LÄS MER:Joe Biden ramlade på scen

LÄS MER:Joe Biden: Åldern har gjort mig vis

LÄS MER:Joe Biden ställer upp för omval till presidentvalet 2024

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS