Inget jobb för dig med hemlängtan

ANNONS
|

Det är United Kingdom Antarctic Heritage Trust som nu söker fyra säsongsarbetare till polarstationen Port Lockroy på Antarktis.

"Klarar du av att inte duscha på en månad, leva nära inpå tre människor och 2000 illaluktande pingviner i fem månader?"

Det är några av egenskaperna som krävs för att få jobbet. Det finns nämligen inget rinnande vatten på Port Lockroy. Centralvärme och elektricitet finns inte heller och temperaturen under säsongen skiftar mellan fem minusgrader till 15 plusgrader, enligt Daily Mail.

En annan bra egenskap som framhålls i jobbannonsen är att kunna bära en tung låda över hala klippor och mjuk snö, samtidigt som du sicksackar mellan pingviner.

ANNONS

Vill du skryta om arbetsbedrifterna får du göra det när du kommit hem. Det finns ingen telefonsignal som når ut till Port Lockroy. Kommunikation med omvärlden sker med en kommunikationsradio och brev. Inga helikoptrar landar på den lilla ön så det är en fördel om du inte har lätt att drabbas av akut hemlängtan.

Vad går då arbetsuppgifterna ut på? Att driva Antarktis enda souvenirshop, stämpla de 70000 brev som inkommer till postkontoret, jobba i museet och underhålla polarstationen under de antarktiska sommarmånaderna som sträcker sig från november till mars. Under perioden är det dagsljus hela dygnet och Port Lockroy besöks av cirka 18000 besökare, i snitt två skepp per dag.

Lönen är 1100 pund i månaden och alla utgifter betalas av Antarctic Heritage Trust. Ansökan sker fram till den 27 februari via ukaht.org/about-us/jobs.

Uppfyller du kraven och är noggrann, vare sig det gäller att inventera pingvinägg, t-shirts eller matförrådet, så kan du bli en av fyra lyckliga säsongsarbetare i år.

ANNONS