Norge hade inga dödsfall i covid-19 i förra veckan. Vaccineringen mot smittan är en förklaring. Arkivbild
Norge hade inga dödsfall i covid-19 i förra veckan. Vaccineringen mot smittan är en förklaring. Arkivbild Bild: Kallestad, Gorm/NTB Scanpix/TT

Inga coronadödsfall på en vecka i Norge

ANNONS

I förra veckan hade Norge inte ett enda dödsfall i covid-19, visar statistik från Folkehelseinstituttet. Det är första veckan på åtta månader som inte någon har dött av coronaviruset.

– Folk är väldigt bra på att fortsätta följa reglerna, även om vi upplever en del smitta i många närmiljöer. Dessutom är det ett resultat av att vi har kommit dit vi har gjort med vaccineringen, säger hälsominister Bent Høie.

Förra gången Norge hade en vecka utan coronadödsfall var i oktober förra året. Dessutom var det inga nyinlagda på sjukhusens intensivvårdsavdelningar med covid-19 i förra veckan.

Norge har totalt registrerat 792 dödfall i covid-19 och 129 545 bekräftade fall av smitta.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS