Indiens inrikesminister Amit Shah. Arkivbild.
Indiens inrikesminister Amit Shah. Arkivbild. Bild: Manish Swarup/AP/TT

Indien vill bygga stängsel längs 160 mil gräns

Hårdnande strider i Myanmar har fått grannlandet Indien att reagera. Regeringen vill se högre säkerhet och har nu presenterat ett bygge av ett stängsel längs den drygt 1 600 kilometer långa gränsen.

ANNONS

Strider har rasat i nordvästra Myanmar i flera månader, vilket har lett till att hundratals myanmariska soldater har korsat gränsen till Indien. Dessutom förekommer utbredd smuggling över gränsen.

Det vill Indiens premiärminister Narendra Modi få slut på.

– Modi-regeringen är fast besluten att bygga en ogenomträngbar gräns. För att underlätta bättre övervakning kommer även en väg för patruller att byggas, säger inrikesminister Amit Shah enligt Times of India.

Hittills har tio kilometer stängsel byggts, mycket framgångsrikt enligt Shah.

De intensifierade striderna kom sedan flera stora motståndsgrupper från Myanmars minoritetsgrupper gjort gemensam sak mot den styrande militärjuntan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS