Hunter Biden, son till USA:s president Joe Biden. Arkivbild.
Hunter Biden, son till USA:s president Joe Biden. Arkivbild. Bild: Julio Cortez/AP/TT

Hunter Biden väntas förneka vapenbrott

USA:s president Joe Bidens son kommer att förneka anklagelserna om vapenbrott i rätten. Det uppger Hunter Bidens advokater på tisdagen.

ANNONS
|

Enligt åtalet som väcktes förra veckan ljög Hunter Biden, 53, i ett formulär när han köpte en pistol i en vapenbutik i staden Wilmington i delstaten Delaware i oktober 2018. Han anklagas för att felaktigt ha kryssat i att han inte brukade eller var beroende av droger, och för att olagligt innehaft pistolen i elva dagar.

På tisdagen bad Hunter Bidens advokat, Abbe David Lowell, domaren i Delaware att hålla Hunters första framträdande i domstolen genom en videokonferens.

"Mr. Biden kommer också förklara sig icke skyldig, och det finns ingen anledning till varför han inte kan uttala dessa två ord via videokonferens", skrev Lowell.

ANNONS

Hunter Biden bor i Kalifornien.

Beskedet om att presidentsonen åtalas kom i torsdags, kort efter det att talmannen Kevin McCarthy meddelat att USA:s representanthus inleder en riksrättsprocess mot president Joe Biden. Riksrättsprocessen bygger till stor del på påstådda oegentligheter runt sonen Hunter Biden.

Inför presidentvalet 2020 var Hunter Biden en ständig måltavla för den dåvarande presidenten Donald Trumps kampanj. Han utpekades då bland annat för sitt alkohol- och drogmissbruk.

Dessutom var Hunter Bidens styrelseuppdrag i ett ukrainskt gasbolag en het politisk fråga. Trump pressade Ukraina att utreda det sistnämnda, vilket sedermera ledde till att Trump ställdes inför riksrätt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS