Hundratals får har gått i cirkel i tolv dagar

I norra Kina utspelar sig märkliga scener på en bondgård. Hundratals får går runt, runt i en cirkel. Det hela har pågått i tolv dagar, men ingen vet varför.

ANNONS
|

I en nästan perfekt cirkel vandrar fåren. Medurs. I takt. Några får står utanför cirkeln och tittar på. Ibland står några får orörliga mitt i cirkeln.

Det märkliga och oroväckande beteende fångades upp av en övervakningskamera och twittrades ut av det statsägda mediebolaget People’s Daily, som rapporterade att fåren är friska och att det hela är ett mysterium, skriver New York Post.

Fårens ägare hävdar att allt började med ett par får som började gå i en cirkel, därefter följde flocken efter, skriver Metro. Fåren har varit i rörelse sedan 4 november. Bondgården har 34 fårhagar, men bara en hage har drabbats av fenomenet.

ANNONS

Även om orsaken till beteendet är oklart spekuleras det friskt om vad det kan bero på. Vissa tror att fårens beteende kan orsakas av en bakteriesjukdom som kallas listeriosis, eller ”cirkelsjukan”. Utbrott orsakas vanligtvis av förstört eller lågkvalitativt foder, men får och getter som insjuknar brukar dö inom 24–48 timmar efter att de får symtom.

LÄS MER:Kvinna blev uppäten av sju meter lång orm

LÄS MER:Barn bets ihjäl av hund – nu vill människor att rasen förbjuds

LÄS MER:Valrossen Freya är död

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS