Mary Grams, 84, håller upp moroten som bär hennes förlovningsring, som hon tappade för 13 år sedan.
Mary Grams, 84, håller upp moroten som bär hennes förlovningsring, som hon tappade för 13 år sedan.

Hittade vigselring efter 13 år – på morot

ANNONS
|

- Jag känner mig lättad och väldigt glad. Den växte fast i moroten och jag kan fortfarande inte förstå hur det kunde gå till, säger 84-åriga Mary Grams i staden Camrose till nyhetsbyrån AP.

Ringen hittades av hennes svärdotter, som höll på att kasta moroten till hunden, eftersom den såg konstig ut. Men när hon sköljde av morötterna såg hon något glimma. Sonen och svärdottern ringde upp Mary Grams, som tvättade av ringen och provade den.

ANNONS

- Den passade. Efter alla dessa år så passar ringen, säger Mary Grams, som sedan fem år är änka och aldrig berättade för sin make att hon tappat ringen.

Hon är dock inte ensam om att få hjälp av en rotsak att återfinna en förlorade symbolladdade värdesaker. 2011 drog Lena Påhlsson i Dalarna upp en morot ur en odlingslåda, en morot som bar den vigselring hon tappat bort 16 år tidigare. Ringen hade troligen tappats i vasken och följt med potatisskal ut i komposten, för att sedan gömd i jorden hamna i odlingslådan.

Historien om den återfunna ringen blev en världsnyhet.

- Jag har sett min vigselring i bland annat Australien, Afrika och USA. Det har varit jättekul, sade Lena Påhlsson senare till Dagens Nyheter.

ANNONS

Och förra året hände det igen, då en 82-årig man i Bad Münstereifel i västra Tyskland hittade sin borttappade vigselring på en morot.

- Nu står det klart: Som man sår får man skörda, sade mannen till West Deutsche Rundfunk.

TT

ANNONS