Här erbjuds gratis öl – till de som vaccinerar sig

Ta din första vaccindos i maj – och få en öl för besväret. Delstaten New Jersey har gått ihop med 13 olika lokala bryggerier för att få fler att vaccinera sig mot covid-19.

ANNONS
|

Tilltaget är en del av den amerikanska delstatens ”Operation Jersey Summer”, som syftar till att uppnå flockimmunitet i New Jersey. Satsningen offentliggjordes på måndagen av guvernören Phil Murphy.

Den som tar sin första vaccindos under maj månad och sedan visar sitt vaccinkort för något av de medverkande bryggerierna får en gratis öl.

LÄS MER:Nya dystra coronarekordet i svenskarnas turistparadis

– Vi lanserar ”shot och en öl-programmet” för att uppmuntra New Jerseybor över 21 år att vaccinera sig, sa guvernören

”Shot” är engelska för dos.

Ingen retroaktiv öl

Efter beskedet undrade flera twittrare om gratisölen även erbjuds till de som redan vaccinerat sig. Till deras besvikelse är svaret nej.

ANNONS

I dagsläget har drygt tre miljoner – cirka 34 procent – av New Jerseys invånare fullvaccinerats mot covid-19, enligt Johns Hopkinsuniversitetet. Delstaten har hittills haft en miljon smittofall och 25 616 dödsfall i corona.

LÄS MER:Här är bästa landet att leva i under pandemin

New Jersey har som mål att vaccinera 4,7 miljoner invånare till den 30 juni.

Parallellt med ölerbjudandet arbetar delstaten med göra vaccinationerna mer tillgängliga, genom att öppna fler storskaliga vaccinationscenter runt om i New Jersey, skriver NBC.

ANNONS